снимка: , УикипедияГрад Сиракуза на остров Сицилия регистрира рекордна за Европа

...
снимка: , УикипедияГрад Сиракуза на остров Сицилия регистрира рекордна за Европа
Коментари Харесай

В Европа засякоха температура от 48,8 градуса по Целзий.

снимка: 
, Уикипедия
Град Сиракуза на остров Сицилия записва рекордна за Европа температура от 48,8 градуса по Целзий. Пикът на африканския антициклон, обхванал най-сериозно южната част на Италия, ще е в четвъртък.

Толкова висока температура до момента не е записана в Европа. В 13:14 ч. локално време, термометърът в квартал на Сиракуза стигна до 48,8 градуса по Целзий. Рекордът като подобен ще би трябвало да бъде доказан от Световната метеорологична организация. 

Досегашното достижение беше на Атина от 1997 година с 48 градуса по Целзий. 

Остров Сицилия е присъщ с жежките си лета, само че това, което се случва от съвсем месец насам, е доста повече от всеки различен път. Кметът на Сиракуза Франческо Италия назова обстановката необикновена и добави, че е удовлетворен, че няма потърпевши от рекордната температура. Безпокоят го жегите, " които въоръжават подпалвачите, тъй като пожарите опустошават локалната екосистема, една от най-богатите и най-ценните в Европа ". 

Срещу горещата изключителна обстановка доброволци от Гражданска отбрана патрулират в региона и раздават вода на възрастните хора и на децата на публичните места.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР